Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania2017-11-08  
W tym roku z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania Klasa II TŻiUG przygotowała na zajęciach praktycznych smaczne i zdrowe wypieki na bazie warzyw tj. ciasto szpinakowe, dyniowe oraz marchewkowe, którymi poczęstowała wszystkich uczniów naszej szkoły. Ponadto w ofercie poczęstunkowej znalazł się bardzo zdrowy koktajl na bazie jarmużu oraz soku jabłkowego i pomarańczowego. Celem poczęstunku było przekonanie i zachęcenie młodzieży do spożywania zdrowej  żywności tj. warzyw i owoców, które stanowią podstawę piramidy zdrowego żywienia człowieka. Uczniowie wraz z opiekunami przedmiotów zawodowych przygotowali również wystawę i gazetkę w holu, w głównym budynku szkoły o tej tematyce.
Anna Popiół
Kinga Pluskota