Klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu
25 stycznia 2018 roku klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu wysłuchać wykładu z dietetyki nt. „Piramida żywieniowa co to jest? Jak ją interpretować?” Konkluzją wykładu prowadzonego przez Panią Joannę Teichert było przytoczone zdanie lekarza, Pana Wojciecha Oczko
„Ruch jest w stanie zastąpić prawie każdy lek,
ale wszystkie leki razem wzięte nie zastąpią ruchu”
W tym dniu również pojechaliśmy zwiedzić i poznać produkcję piwa „od kuchni”. W tym celu udaliśmy się do KP LECH BROWARY WIELKOPOLSKIE. Historia browaru, etapy produkcji są już nam zatem znane. Uroczy przewodnicy bardzo przybliżyli nam ten temat… Mówimy im do zobaczenia…