TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
TECHNIK SPEDYTOR
TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
TECHNIK HOTELARSTWA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ELEKTRONIK
TECHNIK AWIONIK
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
2017-05-09
 

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

          

  • kwalifikacje: z zakresu sporządzania potraw i napojów, z organizacji żywienia i usług gastronomicznych.
  • prowadzenie własnej firmy gastronomicznej, praca  w kuchni (kucharz, garmażer), na sali restauracyjnej (kierownik sali, kierownik zmiany) nie sprawi Ci trudności.


Zdobyte umiejętności mogą być też przydatne w zawodzie kelnera.



Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym:

- chemia

- biologia

 

Proponowane przez szkołę 3 przedmioty punktowane przy naborze:

- matematyka

- biologia

- chemia

 

     W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:

    TG.07. Sporządzanie potraw i napojów.
      - TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.


Adres szkoły:

Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych w Powodowie

 64-200 Wolsztyn

Tel. (68) 3843675

 Fax (68) 3843838

strona www: www.zsritpowodowo.pl

e-mail: zsrpowodowo@poczta.onet.pl

<- powrót
 liczba odwiedzin: 1633514      online: 1