Wielki sukces na konkursie kulinarnym2015-12-04  
Dnia  03.12.2015r. uczniowie naszego Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych zdobyli I miejsce w konkursie kulinarnym pt. „Konkurs na najlepszą potrawę ze świni złotnickiej”. Konkurs był organizowany przez Agencję Rynku Rolnego OT w Poznaniu, Polską Akademię Smaku i firmę LANBRAD w Studiu Kulinarnym COOK UP w Poznaniu.
W konkursie wzięły udział wybrane szkoły z okolic Poznania. Uczestnicy konkursu w zespołach mieli za zadanie przygotować danie kuchni regionalnej i tradycyjnej z wykorzystaniem świni złotnickiej.
Grupa uczniów reprezentująca naszą szkołę w składzie:
  • Czekaj Weronika - kl. III TŻ i UG
  • Łącki Łukasz - kl. II TŻ i UG
  • Piórkowska Sandra kl. III TŻ i UG
Pod nadzorem nauczyciela przedmiotów zawodowych Kingi Pluskoty
Zajęła I miejsce zdobywając główną nagrodę, którą był komplet garnków kuchennych dla szkoły.

Kinga Pluskota