SMAKI BOŻEGO NARODZENIA 2015-12-18  
Boże Narodzenie w polskim domu to oczywiście choinka, rodzinne kolędowanie, prezenty oraz cały bukiet świątecznych potraw - ich smaków i aromatów. Co roku z radością powracamy do ulubionych świątecznych dań: wigilijnego postnego barszczu, zupy migdałowej lub rybnej, śledzików, karpi, pierogów, kapusty z grochem lub grzybami, jarzynowych sałatek, a także złocistych, korzennych pierników oraz słodkich makiełek, kutii i makowców. A w kolejne dni świąt, podczas bożonarodzeniowego ucztowania tradycyjnie smakujemy wyborne mięsne rolady, rybne galarety, sałatki, ciasta oraz domowe pieczenie. 
Dzięki sprawdzonym przez naszych uczniów z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przepisów wszystkie potrawy na Boże Narodzenie będą wyjątkowe i na pewno się udadzą. To oni, pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych, przygotowali na holu naszej szkoły wystawę przepisów i przypomnieli nam o tradycyjnych potrawach wigilijnych. Nie zabrakło również pięknie udekorowanych przez naszych Mistrzów Kulinarnych, stołów wigilijnych.

Anna Popiół