TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
TECHNIK SPEDYTOR
TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
TECHNIK HOTELARSTWA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK WETERYNARII
TECHNIK GEODETA
TECHNIK GEODETA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
2021-03-05
 

ok_foto  TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404


Technik żywienia i usług gastronomicznych 343 404 – Absolwent doskonale radzi sobie z planowaniem żywienia i organizacją żywienia. Idealny zawód, dla osób interesujących się sztuką kulinarną, dający wiele możliwości, samorealizacji i rozwijania pasji. Uczeń kończący ten kierunek jest przygotowany do urządzania zakładów gastronomicznych, układania diety, sporządzania potraw zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznego ich podania i prawidłowej obsługi konsumenta. 


5 LETNIE TECHNIKUM

Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym: biologia/matematyka

Proponowane przez szkołę 2 przedmioty punktowane przy naborze: j. polski, matematyka, j. obcy nowożytny + 2 wybrane przez szkołę (biologia i matematyka) 

W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych


Adres szkoły:

Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych w Powodowie

64-200 Wolsztyn

Tel. (68) 3843675

Fax (68) 3843838

strona www: www.zsritpowodowo.pl

e-mail: zsrpowodowo@poczta.onet.pl



9


<- powrót
 liczba odwiedzin: 4515697      online: 1