TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
TECHNIK SPEDYTOR
TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
TECHNIK HOTELARSTWA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK WETERYNARII
TECHNIK GEODETA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
2019-10-27
 

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404

          

  • kwalifikacje: z zakresu sporządzania potraw i napojów, z organizacji żywienia i usług gastronomicznych.
  • prowadzenie własnej firmy gastronomicznej, praca  w kuchni (kucharz, garmażer), na sali restauracyjnej (kierownik sali, kierownik zmiany) nie sprawi Ci trudności.


Zdobyte umiejętności mogą być też przydatne w zawodzie kelnera.



5 LETNIE TECHNIKUM

Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym:
- biologia
- chemia

Proponowane przez szkołę 2 przedmioty punktowane przy naborze:
- biologia
- chemia

W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
- HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań. 
- HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.


4 LETNIE TECHNIKUM

Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym:
- biologia/chemia
- matematyka

Proponowane przez szkołę 2 przedmioty punktowane przy naborze:
- biologia
- chemia

W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
- TG.07. Sporządzanie potraw i napojów. 
- TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.


Adres szkoły:

Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych w Powodowie

 64-200 Wolsztyn

Tel. (68) 3843675

 Fax (68) 3843838

strona www: www.zsritpowodowo.pl

e-mail: zsrpowodowo@poczta.onet.pl

<- powrót
 liczba odwiedzin: 3145240      online: 1