TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
2019-10-27
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404
- kwalifikacje: z zakresu sporządzania potraw i napojów, z organizacji żywienia i usług gastronomicznych.
- prowadzenie własnej firmy gastronomicznej, praca w kuchni (kucharz, garmażer), na sali restauracyjnej (kierownik sali, kierownik zmiany) nie sprawi Ci trudności.
Zdobyte umiejętności mogą być też przydatne w zawodzie kelnera.
5 LETNIE TECHNIKUM
Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym:
- biologia
- chemia
- biologia
- chemia
Proponowane przez szkołę 2 przedmioty punktowane przy naborze:
- biologia
- chemia
- biologia
- chemia
W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
- HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań.
- HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
- HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań.
- HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
4 LETNIE TECHNIKUM
Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym:
- biologia/chemia
- matematyka
Proponowane przez szkołę 2 przedmioty punktowane przy naborze:
- biologia
- chemia
- biologia
- chemia
W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
- TG.07. Sporządzanie potraw i napojów.
- TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
- TG.07. Sporządzanie potraw i napojów.
- TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
Adres szkoły:
Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych w Powodowie
64-200 Wolsztyn
Tel. (68) 3843675
Fax (68) 3843838
strona www: www.zsritpowodowo.pl
e-mail: zsrpowodowo@poczta.onet.pl