Dzisiaj jest 17-07-2024
szukaj
szukaj
zdd4_(1645112212).jpgzdd3_(1645112211).jpgzdd5_(1645112212).jpgfotoggg_(1656501409).jpgzdd2_(1645112211).jpg
Aktualności

SMAKI BOŻEGO NARODZENIA

Boże Narodzenie w polskim domu to oczywiście choinka, rodzinne kolędowanie, prezenty oraz cały bukiet świątecznych potraw - ich smaków i aromatów. Co roku z radością powracamy do ulubionych świątecznych dań: wigilijnego postnego barszczu, zupy migdałowej lub rybnej, śledzików, karpi, pierogów, kapusty z grochem lub grzybami, jarzynowych sałatek, a także złocistych, korzennych pierników oraz słodkich makiełek, kutii i makowców. A w kolejne dni świąt, podczas bożonarodzeniowego ucztowania tradycyjnie smakujemy wyborne mięsne rolady, rybne galarety, sałatki, ciasta oraz domowe pieczenie. 
Dzięki sprawdzonym przez naszych uczniów z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przepisów wszystkie potrawy na Boże Narodzenie będą wyjątkowe i na pewno się udadzą. To oni, pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych, przygotowali na holu naszej szkoły wystawę przepisów i przypomnieli nam o tradycyjnych potrawach wigilijnych. Nie zabrakło również pięknie udekorowanych przez naszych Mistrzów Kulinarnych, stołów wigilijnych.

Anna Popiół



GALERIA










Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie

Powodowo
64-200 Wolsztyn

tel. 68 384-36-75
tel. fax. 68 384-38-38
zsrpowodowo@poczta.onet.pl
Deklaracja dostępności

Polityka prywatności RODO

Adres elektronicznej skrzynki podawczej ESP - EPUAP:
/4135832/zsrpow

epulap


Copyright © Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia
 liczba odwiedzin: 6537352      online: 1
© 2022 MBEST